GOD JUL!

Det är inte många timmar kvar.. snart äter jag massa god mat & tittar på Kalle Anka tillsammans med halva släkten i Kulla Gård =) Vi här hemma fuskade lite och hade "lilla juafton" redan ikväll. Vi har ätit gröt och skinkmackor & öppnat julklappar.Jag fick jättefina julklappar är jättenöjd ! Tackar så mycket! En riktigt myskväll alltså :)

Igår var det fullrulle.
Hängde på låset utanför Kiwi i Mjölby, för att köpa biljett till juldangen. Jag hade riktig tur, det fanns några biljetter kvar. Fan vad det ska bli kul! =D
Gick på stan en stund & sen blev det en fika med Sara, vännen min! Ååh vad det var roligt att ses igen och prata av sig! =) Vi hade en riktigt mysig stund! <3
Hem och äta Robins pannkakor, riktigt duktig måste jag säga! Tillbaka till Mjölby igen, för att lämna goa Melker (syrrans hund) & handla lite på Netto med mor min.  Åkte till härliga mormor framåt kvällen & tjåka lite.
Resten av kvällen var jag i Kulla & myste. Spelade spel och  busade med Thelma & Wilma. "Du luktar Luxemburg" var det första jag fick höra :) Skulle vara kul att känna hur det luktar,, har inget luktsinne tyvärr..
Herregud vad Thelma har blivit stor och klok. 4 år och kan hela alfabetet och räkna på engelska. Allt hon säger gör att man bara gapar! Hon har alltid varit riktigt smart. När det var nattinatti fick jag läsa saga & så. Ååh! =)
När Sandra kommit hem från jobbet satt vi i soffan och myste vi också:) Vår nya passion är ju paintshop, så datorn fick jobba hårt ;) Tack för en jättetrevlig kväll =) Kommer snart igen!

Idag har jag varit med Pärlan min & shoppat i Lkpg. Kramade sönder stackars liten tror jag ;) Vi har alltid så kul tillsammans! <3 Tack till dig också!

Jag är så glad att jag inte finner några bra ord...
Lycka & mys är de bästa orden just nu!

Nu blev det visste redan en ny dag och inte vilken dag som helst,,julafton!



GOD JUL PÅ ER ALLIHOPPA!
Puss & kraam <3

Underbar känsla!

Är hemma i Sverige och njuter! Guu vad det är mysigt att vara hemma igen. Trodde inte att det skulle kännas såhär,, underbart !

Flygresan var hemsk, det skakade som bara den. Försökte somna, men lyckades inte. Det var skönt när det var över.  Det här var ju en baggis, säger Lotta. Ja, det kan man ju tycka kanske... :p Var i Trosa runt 1 tiden. Drack lite te, och tog det lugnt. Kanske hade varit bättre med nåt riktigt starkt?! =P Vi satt uppe enda till kl 3, pratade & hade det jättetrevligt. Barnen sov förståss..

Åt sista frukosten tillsammans med min lux-fam för i år & sen var det dags att ge sig av hemåt. Fick en julklapp innan jag åkte, som jag ska öppna på julafton. Rikitgt gullig familj jag har hamnat i! Det var nästan lite lessamt att lämna dom!
Självklart känns det konstigt att inte ha barnen springades runt en.  Men faktiskt så är det skönt också. Nu kan jag koppla av på annat sätt och nu har jag bara mig själv att ta hand om,, ooch det ska jag! =)

Tågresan gick bra, men det var riktigt svårt att hålla ögonen öppna. Blev hämtad av pappa i Boxholm. Fick en härlig känsla när jag öppnade ytterdörren, HEMMA!  Kramade sönder mamma & mina bröder. Myste hela kvällen i soffan, drack glögg, smaskade på nåt heela tiden & tittade på mitt favvopreogram, dansbandskampen. Eller kanske inte... Dom som vann var ju sämst!
Hann spela lite synt & gitarr också. Det var lite trögt att komma igång, efter 4 månader, men åh så härligt :)
Skönt att sova i min egen säng!

Idag  var det meningen att jag skulle sova ut då.. Vaknade självklart först av alla. Vågade inte ens titta på klockan. Kände mig dödstrött, men låg och vred mig från ena sidan till den andra, säkert i flera timmar. Somnade väl om emellanåt, men vaknade lika fort igen. 
Förbannad var jag!
Gick upp och åt frukost tillsammans med familjen. Det var länge sen!! Mysigt var ordet ja ;)

Julgran och göttigheter :)

 



Mamma har som vanligt inrett så fiint & mysigt. Vi klädde granen idag, så nu är det full jul hemma. Erik kom med min bil, nyttvättad och fin, man tackar! =) Det var gött att köra min egen bil igen!
Har träffat Lida(syster) med familj. Gud, vad grabbarna har blivit stora:) Träffade även EmiPemi. KUL =D
Snart ska jag åka till Kulla och hälsa på *Sandrill med familj också, vet bara inte när än:) Men jag kommer for sure! ;)
Ikväll har jag packat upp det lilla jag hade med mig och spelat lite igen. Nu ska jag lägga mig i soffan vid mammsen och titta på Tv:n, som känns stort som ett hus ;) Måste se heartbreak Hotel sen. Den är ju underbar! Det är min och Pärlans film, synd att vi inte ser den tillsammans ;)

Imorron ska jag träffa min *Pärla, Jenny. Det ska bli superkul! =) Saknar mina vänner, verkligen!  Men snaart ses vi! =)
Ska ringa några samtal ikväll & prata av mig! :)
På Juldagen ska jag ut med mina tjejjor, längtar!! Jaa, bara Kvarnparken svarar nån gång, så jag kan köpa biljett!

Jag har blivit förkyld. Självklart nu när man är hemma.. Trisst, men men det är ju sånna tider nu. Hellre förkyld än vinterkräksjukan juh!

Det går inte att förklara känslan som jag har. Under 2 veckors tid kommer jag att vara med/träffa människor som jag älskar. Det känns så bra!
Det är bara snön som fattas just nu :p

Puss & kraam

 


Snaart hemma! =)

Imorse hanns det med en promenix bland vinodlingarna,  som man ser från huset. Åh vad fiint det var! Hade säkert blivit en fin bild, om man hade haft kameran med sig. Kom ut på den större vägen tillslut & jag kände igen mig. Hade ju blivit lite körigt om jag gick vilse idag :) En buss kommer och busschauffören stannar till och frågar(gestikulerar) om jag vill åka med. Det var ju gulligt av honom :) Det hade börjat regna då, men lite regn dog jag inte av..

Hem och tvätta & packa det sista. Åkte in till Cactus för att hada lite åt *lillskiten Matilda ;)
Hämtade Emma på dagiset också. Det var sista dan för henne, nästa år är det *skolan som gäller. Hon har nog inte förstått det riktigt än, lilla gumman.. :)



Snaart lämnar jag detta mysiga hus, som jag nu bott i över 4 månader. Det är något speciellt med det, tycker jag :)Känner mig lite nervös faktiskt. Vet inte om det är flygresan eller hemkomsten,  båda kanske! =) Landar på Skavsta kl 12 inatt. Ska sova hos familjen i Trosa, skönt att slilppa åka mitt i natten..
Fick nu veta att jag får ha min bil, som Emi & Erik har lånat och tagit hand om under dessa månaderna när jag kommer hem.. Kul! Synd bara att jag inte har nån Gps ;) haha

Dags att väcka Emma Pemma & äta lite mellis. Hämta grabbarna & laga lite mat innan vi drar.
Ska bli jättekul att besöka Sverige några dar & träffa alla som betyder så mycket för mig!
Känns bra att jag har ändrat inställning till allt!
Har Inga blivit optimist?! ;)

Puss & kraam



Sverige, snart kommer jag! =)

Har inte blivit många inlägg senaste tiden & inte många kort heller tyvärr!
Tiden bara försvinner..

Allt rullar på som vanligt. Har nog  varit väldans mycket med barnen, som har vuxit till sig massor sen jag kom hit ! Smarta och kloka är dom också! "Ja, tänk om jag skulle försvinna" sa jag häromdan när vi kom in på mest konstiga ämnen. "Då får vi göra precis som vi vill tills mamma kommer hem! Vi behöver lite skönt, vi barnen" Säger Oscar. Haha, snacka om att jag garva.

Kan ju berätta om min helg, när jag ändå är igång :p  :
I fredags var jag en sväng på Auchan och det visade sig att på andra sidan väggen gick Aristea och shoppade loss ;) Det blev en fika, sååklart! På kvällen skulle jag varit barnvakt, men de var sjuka & stannade hemma . "Vi spelade Yatzy med pluppar" halva kvällen istället. Turen var inte på min sida kan jag säga :p  Jättetrevlig hade jag iaf =)
I Lördags var vi på stan och letade precenter. Jag får vara nöjd! Har köpt för lite julkappar känns det som, men det tar vi i Sverige isåfall..
På söndagen var jag, Lotta & barnen på lucia. Träffade aristea där också.  Roligt att höra alla fina svenska jullåtar igen. Jag brukar ju altid vara med på lucia själv, det var faktistk skönt att bara sitta & lyssna den här gången. Tråkigt bara att barnen inte kunde vara tysta & lugna, så man bara kunde luta sig tillbaka och njuta..

Efter lucian åt jag & Aristea middag på Chichis, eller turistfällan som Lotta kallar den restaurangen.. Bra mat till bra pris!
Vi skulle parkera i ett parkeringshus, med snygga "minin", som jag bara har kört några gånger.. När vi kom fram och skulle trycka på knappen kunde jag inte få upp fönstret.. Efter en stunds panikletande öppnade jag dörren och hängde mig ut för att nå den istället. Det var inte lätt, men det gick! Bilen barkom hade då redan vänt och kört därifrån, haha!
Som tur var hittade vi knappen sens, som satt på helt fel ställe, enligt oss!
Sedan bar det av till Utopolis, bion i Kirchberg. Challenging tycker jag att ni ska se!
Var hemma 00.30, lite sent en söndagkväll kanske, men aja! :)
En helhelg med AristeRa alltså! En underbar tjej, i Lux! =)

Imorron är det dags! Resväskorna har börjat packas. Ska försöka att inte ta med mig allt för många onödiga saker, eftersom man bara får ha 15 kg + 10 kg handbagage. Frågar ni mig så tycker jag att det är dåligt..
Tågbiljetten är köpt (Tack Lotta) Jag måste byta tåg i Norrköping. Hoppas att jag inte kommer vilse! :p Kommer hem den 20, på eftermiddagen. Längtar!


Juste, jag har ju inte berättat hur det gick på franskaprovet - Jag blev godkänd! Mycket av det som jag hade missat kunde jag faktiskt egentligen. Men det hjälper ju inte nu.. Jag är inte så nöjd, men det får duga!
Tror att det blir franska nästa år också! =)

Nu ska jag fortsätta att packa lite & förbereda köttfärsåsen, innan det är dags att hämta grabbarna.
Usch vad jag har varit dålig på att höra av mig, känner jag nu när jag ska hem :(
 Hoppas att jag blir förlåten! :)


Här får ni en vinterbild, som jag tog för nån vecka sen. Bara för att den är fin!

 


Hörs snart igen!
Puss & kraam


Bonjour!

Är hemma & bara tar det lugnt. Emma & Lotta har gått och lagt sig, så jag sitter i soffan och inget gör.
Igårkväll satt jag på mitt rum och myste med tända ljus & lite härlig musik. Det har snöat massor, jättefint ute.  Lite julstämning får man nu iaf :) Det är hostigt och dant här hemma, hoppas jag klarar mig!
Gårdagen var lång,, franskaprov  (som jag inte har en aning om hur det gick. Hoppas att jag klarade det bara. Har pluggat som en galning dom senaste dagarna. Det var visst hur mycket som helst.. Skulle kanske gått igenom allt ordentligt, för länge sen...eller pluggat massor varje vecka.. Kom ihåg det till nästa gång, Inga!)
Sen spelade jag spel med barnen. Favoriten just nu är "Bä bä vita lam" , som vi spelade om och om igen, kuul! :) Det märktes på barnen att de inte hade varit ute nåt. Sprang runt i huset som vildar. Tog med dom ner i garaget & spelade fotboll, cyklade & lekte. De fick leka av sig lite och jag med ;)

Helgen har varit brabra! I lördags var det kalas för Emma. Det var mycket folk, alltid trevligt. Försökte att hjälpa till så gott jag kunde, men emellanåt visste jag inte riktigt vad jag skulle ta mig för, eller var jag skulle vara. Gick runt och yrade typ, kändes inte kul..
När kvällen kom var jag *görtrött & trodde att det skulle bli sängen tidigt, men naae då. Istället åkte jag in til stan för att gå ut med Aristea & Michaela. Lämnade bilen hos Aristea och gick till Scotts. Det tog lite tid.
Musiken var jättehög, så man fick typ skrika för att höras. Kände mig inte så rolig när jag satt där och gäspade & det blev inte mycket dansa,men det var trevlans ändå :)

Gick sen till Ikkis, ett nytt place. Vi gick bara in och ut genom dörren - Klockan hade blivit mycket, så jag & Aristea bestämde oss för att gå hem istället. Vi skulle bara försöka hitta hem först :p Tog bussen från Hamilius hem till henne. Skönt att slippa gå hela den biten :) Satte mig i kalla Polon och körde hem. Var hemma efter kl3, tur att jag inte somnade bakom ratten.. 

Upp söndag morgon för att åka med Emma till friskis. Inte pigg alls, men vet att Emma tycker det är roligt, så jag gör det gäna för hennes skull. (Aa, vet att jag är snäll ;) haha ) Hon ångrade sig dock när vi skulle åka, så jag gick och la mig en timme istället.
Resten av dan kan sammanfattas såhär: Plugg, plugg, fika/mat & plugg...

Igår åkte mormorn & morfarn hem igen. Riktigt trevliga typer måste jag säga. Lättsamma =)
Nu blir det vanlig vardag igen.
Bara 10 dagar kvar så står jag utanför dörren, hemma i Strålnäs :) Mysigt ska det bli!
Blir ännu en gång påmind om hur snabbt tiden går här nere...

Är riktigt dålig på att lägga upp bilder, det ska det bli ändring på,, snart!
Måste få ordning på photoshop bara.. 

Skulle va skönt att lägga sig en stund, men naaee. Ska gå och ta hand om lite tvätt & lägga mig tidigt ikväll istället.

Ta hand om er!
Puss & kraam


Hejsvejs!

Ännu en dag i Lux ...
Åkte in med Lotta & mormorn till stan imorse, för att gå på franskan. Ena stunden tycker man att man hajjar det mesta, andra stunden hänger man inte med alls. Vi har prov på tisdag. Tjeeena! Är inte redo, men vafan det går som det går. Jag har Aristea & Lotta om det skulle krisa ! :)
Jag tror att det är franskan som har dragit ner mitt humör lite, senaste tiden. Bara för jag känner mig pissdålig! Vill så gärna få bra på provet och franskan är kul! När man fattar & kan memorera allt...

Efter franskan skulle jag ta bussen hem. Jag skulle få gå en bit för att komma till busshållsplatsen. Hittade vägen Lotta pratade om, som jag skulle ta.. Åh så bra, nu blir det inte alls svårt att hitta!? Följer vägen tills den tar slut, (tror jag), vänder mig om och vad ser jag?! Joo, min skola (på långt håll) Måste ha gått helt fel..Hade inte tid att tänka efter var jag var eller gå tillbaka till skolan och ta den vägen som jag känner igen.. Istället svängde  jag av och började springa. Får inte missa bussen! Regnet öste ner & det gjorde ju inte saken bättre. Aja, kom iaf fram till den där förbannade busshållspl. tillslut, fast från helt fel sida av stan...
Trött, tjurig & dygnsur satte jag mig i bussen & försökte koppla av..

Ut i regnet igen & vänta på grabbarna vid busshållspl. i en kvart. Snart kom en mamma, som alltid pratar med mig på engelska och är supertrevlig och delade med sig av sitt lilla paraply. Man tackar! Hem till morfarn & laga lite makaroner & korv. Mumms!

På eftermiddagen/kvällen har jag varit lite assistent i köket, när det har bakats pepparkakor & så.. Har också varit lektant :)
Efter en nattamacka & en kopp te ligger jag nu i sängen.
Det var min dag från morgon till kväll..
 Hur har din dag varit?! ;)

Imorgon, efter att jag följt grabbarna till bussen är jag ledig hela dan. Jag blir ensam hemma med mormor & morfarn. Trevlans! :) Får se vad man ska hitta på då. Ut och springa en runda kanske?!  Vi får se om benen bär längre än till soffan =p På eftermiddan ska vi till Emmas dagis och titta på när de sjunger luxemburgska julsånger. Hon har gått runt hela veckan & sjungit på dem, gullunge!

Sov gott! Puss & kraam


Pizza på pajdeg,, varför inte?!

Igår var jag hemma med Oscar & bara myste. Tittade på film, spelade spel oså. Det märktes att han tyckte att det var mysigt :) På kvällen hämtade jag & Lotta upp Maja, för att åka på gympan, kul !  Vad vi är duktiga =p

Idag har jag både Oscar & Calle hemma, som går runt och hostar. Vi har *bakat pizza tillsammans. Hade ingen jäst hemma, så vi gjorde pizza på pajdeg :p Det gick det med !  Nu sitter dom i en fåtölj, håller om varandra och tittar på film, gullungar!

Snart är det dags att hämta Emmapemma på dagis. Får se vad vi hittar på.. kan ju inte gå ut när dom är sjuka. Men spela lite spel kan man ju alltid göra :)

Imorrn kommer deras mormor & morfar. I helgen blir det kalas för Emma, som fyller 3 år! Så det blir fullrulle hela veckan kan jag tänka mig :)

Puss & kraam


En drastisk förändring?!

Nu var det ett tag sen jag skrev här..
Det har hänt en del förändringar,, Jag har  gjort mig fin till julen! Blonderat & tatuerat mig och gjort lite plastikoperationer här och där...Eeeh, kanske inte då! :) Men det skulle ju vara kul att göra en drastisk förändring bara för skojjs skull, för att chocka er där hemma ;) Men det där skulle ju inte va jag precis.. (kanske kommer på nåt roligt  ;) )

Tänkte att jag skulle berätta nåt om förra veckan, men nu står det stilla..Är för trött för att orka tänka tror jag..
Emma var hemma förra veckan, pga. förkylningen, så jag har väl mest varit med henne.. jag själv har inte heller känt mig 100, så vi har inte gjort så mycket.
I torsdags verkade hon vara piggare, så hon var på dagis & jag på min franska, som var jättekul! 
Men Inga kände sig inte pigg & gick och la sig kl 20. Det har väl aldrig hänt förut?! =p

I fredags hade jag både Emma & Calle hemma & vi bara myste. På eftermiddan bakade jag och alla barnen goda muffins:)
Jag har ansträngt mig lite extra denna vecka, för barnens skull. Har försökt att leka lekar, spela spel och hitta på saker tillsammans.Det är ju inte alltid lätt när det är tre olika viljor, men det har gått (med lite tjat) :)
 Jag har också uppdaterat mig lite vad gäller barnlekar. Jag är kanske inte så påhittig själv, men det finns mycekt att hitta på nätet! :) Det gillades!

På eftermiddan/kvällen åkte vi till barnens skola, där heela skolan skulle pynta & tända julgranen. 
Ute var det verkligen sviinkallt! Kanske bra att ha på sig vantar & tjocka strumpor då,, det ska jag komma ihåg till nästa gång!
Det tog jättelång tid för dem att få ordning på granen. Hur svårt kan det va?! Vi åkte därifrån med trötta, kalla & halvsjuka barn innan de hade tänt den.. Lyckat!?
Hem och duscha fötterna, som hade *dött för länge sen. Kändes som dom brann ungefär! Nästan så jag tjöt.

Till middag blev det musslor & vin, lyxigt va?! ;) Ni kan ju gissa vad vi gjorde de sista timmarna ?! =) Om inte sjöng :)

Upp kl 7, lördag morgon, för att åka till Bridel & va barnvakt åt de små killarna. 9-13.
Även idag har jag varit där & lekt. Inga problem alls, vilka snälla barn! :)
Ingen sovmorron för mig denna helg då :p

På eftermiddan var vi på folkets hus & för att titta på när barnen sjöng för Santa. Grabbarna har sjungit på låtarna hela veckan & pratat om det, men när dom väl skulle upp ångrade dom sig. Tråkigt!
Dom fick godis & så gick vi hemåt, för att adventsfika. Glögg, pepparkakor,mm & julmusik. Myspys!
Vi har ingen snö och det är fortfarande väldigt grönt här, så det var lite svårt att hitta den där julkänslan. 

Hemma, hemma har dom haft den årliga adventsfikan med familjen. Har tänkt på er idag & saknat dom där galna/roliga/mysiga stunderna...

Imorrn kommer jag att ha Oscar hemma, som knappt kan prata. Förkylningen går bara runt..
Hoppas barnen blir bättre snart!

Nu orkar jag inte hålla mig vaken längre.. Godnatt!
Puss & kraam



Design av xoxonicole

RSS 2.0