Bonjour!

Hejhej! Vad det är skönt att ta det lugnt när alla andra jobbar & sliter. Det kallar jag lyxigt. Dåligt samvete? Nädå..
Har varit ute & gått en promenad. Nu har de börjat att skörda vindruvorna, lite lessen är jag faktiskt. Passade på att smaka några :) Lite senare ska jag laga nåt till Calle, som kommer hem över lunchen bara. Funderar på att kanske göra ett memory med honom, han gillar ju att måla. Och han vill lära sig att spela gitarr, så det ska vi nog börja med idag :) Varje onsdag kommer han hem & vi har lite tid att hitta på något tillsammans. Läxor, spela, leka eller bara vila. Jag tror att det är bra för honom & även för mig! Men jag måste ju ha lite idéer.  Han är smart & teknisk, borde egentligen hitta lite kluriga pyssel.

I måndags började min franska igen. Var nervös innan, kändes som jag inte kunde nåt.. Men det flöt på på lektionen & det kändes bra när jag gick därifrån. Ser fram emot att lära mig mer franska!! :) Får börja redan ikväll.

Nu är det klart. Jag kommet till Sverige den 28e december - 3e jan. Det blir inte många dagar, men iaf mysigt att komma hem! Julafton ska jag fira i Lettland med Ieva & Sanita. Sist jag firade jul i Lettland var jag 6 år, så det ska bli kul! :)
Jag tänker på er där hemma!! Pappa, krya på dig Nu!!!! Puss & Kraam

Det spelas många bra tyska låtar på radion här. Jag vill lära mig mer tyska också!! :) Jag tror nog att det bor en liten tyska i mig :p
"Dieser Weg wird kein leichter sein, dieser Weg wird steinig und schwer.


Min helg & härliga vänner!

I fredags åkte jag & Mandy till en hårdrocksklubb, där det bara hängde massa svartklädda typer. Tur att jag hade på mig svart jag också då, jag passade in så bra :p Musiken var okej, härligt med riv, (lyssnar nästan aldrig på hårdrock) men inte vackert när de skriker istället för att sjunga. Stötte på lite "kändisar", pratade & drack lite öl, fast jag inte skulle.. "Du måste ju firas", jho det är ju klart! Efter att ha ätit dåligt på dan & druckit lite vin till musslor och sen öl blev det för mkt för min mage, illa mådde jag som bara den! Men det blev bättre sen..

Igår åt jag & aristea frukost på Table du Pain. Vi är inte dåliga på att äta kan jag lova! =) Sen blev det en liiten shoppingrunda på stan. Köpte med oss lite fika & åkte/gick hem. Aristea färgade mitt solblekta hår. Tänkte färga rosa, men nää jag blev mörkhårig igen :) 

Vi & Carolina (utan Laura :/) åt middag på Porta Nova senare på kvällen. Drack vin & pratade på :) Sen skulle vi ut & dansa av oss, men blev inte riktigt så..?! Började med Scotts & hoppades på en bra Dj. Jodå, några låtar gick hem :) En fransman & hans vänner bjöd in oss i ringen för att dansa nån konstig dans till en skön fransk låt. Kul med lite gemenskap. Dansade sista dansen med honom & sa tack o hej, inger mer! haha.

Vidarare till K´ramba & Apotheka, där vi stötte på (sa hej till) några nya aupairer. Det var en rolig kväll, med lagom mängd av alkohol. Jag måste säga att jag var besviken på musiken. Det kom aldrig några kanonlåtar & det var väl det som gjorde att vi inte dansade på borden precis.. ^^ Till nästa gång ska det kollas upp bra dansställen!  Sist vi var ute dansade vi med de gamla aupairerna, kändes lite tomt nu när alla är borta. Vi saknade er & vår gemenskap som vi hade! Måste tacka så mycket för lördagen, för att ni två firade med mig :)
Det var underbart gott med chips & cola när vi kom hem, vi fick ju inga frittar :p  Fick för oss att titta på Digiloo kl 4 på natten. Tur att vi inte somna?! ;) haha

Idag har jag varit såå seg. Har inte mått dåligt, men varit himla trött, är väl det fortfarande antar jag. Kommer nog känna efter ordentligt när jag krypit ner i sängen. Det är så härligt väder här, ca 20 grader i solen. Vi satt & åt frukost ute (sen frukost då..) & solen stekte verkligen. Hoppas att det håller i sig ett litet tag till, sen vill jag ha myshöst :)
Idag har jag inte varit så duktig på att njuta av "här & nu", mest oroat mig för vad det ska bli av mig.. Jag vet att jag ska ta en dag i taget & inte stressa upp mig. Men jag måste väl börja tänka på framtiden.. planera lite vad jag ska göra efter detta liv, innan jag kommer hem igen. Men jag vet inte vad jag vill, klarar av/kan..Just nu känner jag mig som ett hopplöst fall. Aja, det ordnar sig alltid. Jag vill tro att det kommer att dyka upp nåt som passar mig, men man kan väl inte bara vänta?!

Jag fick en fransk barnbok av Aristea, jättekul! .MERCI. Den ska läsas flitigt & förhoppningsvis lär jag mig lite också :) Ska börja imorrn, nu måste jag sova.
Nattinatti!


Hipp hipp huraa, 21 år idaa :)

Hej, mina kära vänner! :) Idag fyller "lilla Inga" 21 år, inte så liten längre va? Åren går fort! Imorse fick jag bamsekramar av familjen, fast Oscar villl ju "inte" kramas förstås. Jag fick 2 biljetter till mando Diao =) Det roliga är att jag & Aristea hade bestämt oss för att köpa biljetter den här veckan. Berättade det för Lotta i tisdags, som bums morgonen därpå ringer till Ariste och säger åt henne att inte köpa några :) Så då får man gå på konsert igen, denna gången Gratis!! Det tackar vi hemskt mycket för :)

Förmiddagen spenderades mest framför datorn, den bara försvann?! Konstigt nog blir jag lika förvånad varje gång.. Datorn-mycket bra tidsfördriv. Hämtade barnen från skolan, åt lunch & lekte en stund. Sen fick jag för mig att åka till Bambäschskogen/parken. Joo, samma park som jag /VI försökte hitta till förra året och lyckades efter hela 2 timmar. Nu åkte jag inte genom stan då, trodde jag va smart & tog en annan väg. Hmm, klart att vi hamnade helt fel, haha! Blir ni förvånade? INTE jag! Jag blev skitförbannad på mig själv! Hade karta som jag tog upp lite då & då för att titta på,(då Gps:en inte kunde hitta) men tänkte visst inte på att man kanske ska stanna & läsa. "Det kan inte va så svårt att hitta, det ordnar sig" , försökte jag intala mig.  Aja, kom fram tillslut & barnen fick leka en stund.

Kommer hem & ska bada barnen, men en viss herre vägrar att dusha. Ni vet barn, "vill inte vara tvåa längre". Aa, massa tjaffs där. Förstår inte varför jag inte körde in honom på rummet direkt, jag som är bestämd annars. Men nu var Lotta hemma samtidigt & då blev jag väl jaa jag vet inte vad. Blev arg & lessen på´n, denna dag är en av de känsliga dagarna I guess. Sen kom han upp på mitt rum & vi blev sams :)
Himla god födelsedagsmiddag blev det sen. Potatiskyftor, kött & béarnässås! Sen pratade jag med en viss Fru Radzivilovica, som förstörde mitt humör heelt! Jävla spriten, den bara förstör!

Jaa ni kanske märker, jag är lite irriterad. Men om vi ska ta bort tråkigheterna så har MIN dag varit bra! Fått massor med härliga samtal från både familj & vänner, som gjorde mig såå glada! Inte tala om facebook, där man bombarderades med gratulationer. Sånt värmer!
TACK till ER som alltid finns vid min sida, ni är underbara! <3


Måste berätta att jag träffade liter nya aupairer i lördags, hemma hos Anna. mycket trevliga tjejjor! När de andra skulle dra in till stan för att festa loss åkte jag & Aristea hem & tog det lugnt. Roligt med en nattgäst :) Är det ett tecken på att vi börjar bli gamla? Haha!! Istället för att palla äpplen, som ju är så populärt (var på min tid tännkte jag skriva :P) Pallade vi två majskolvar, som vi skulle äta upp på måndan. Synd bara att de aldrig blev färdigkokta, kanske inte var mogna ändå då?
På lördag dåå blir det Fest! Ska fira mig & unna mig ordentligt :)

Det har hunnits med en massa annat i vekorna, men det blir för mkt inforation för er :) Nu ska jag ta & sova. Puss & kraam

The Proposal

Idag har jag härmat Arista & städat mitt hemskt dammiga rum:) På eftermiddagen följde jag med familjen till golfen och slog några bollar. Övning ger färdighet heter det ju..golf Är roligt :) Va och såg The Proposal med Aristea förut. (Vad skulle jag göra utan min assistent?!)  En riktigt bra kärlekskomedi med Sandra Bullock, se den! Jag älskar att titta på film, måste gå på bio oftare! Meen, vi konstaterade att man inte ska gå på bio på första dejten, som alla gör. "Man måste ju lära känna karlfan först". Vet inte va jag fick det uttrycket ifrån, men sant är det ju! ;)

Idag känner jag mig mycket bättre, piggare & gladare, hoppas att det håller i sig. Nu ska jag se färdigt på ännu en bra kärleksfilm "Notting Hill" Äntligen har jag fått igång tv:n på mitt rum. Puss & kraam på er


Limiteds

Goa grabbar som kan lira! =)



Lördagskväll!

Lördagkväll och jag sitter hemma och segar. Vet att de nya aupairerna ska ut & festa, men de kan dom få göra ifred :P Idag har jag gjort minsta möjliga. Gick upp kl 11, åt frukost och gick och la mig i sängen igen. Kände mig inte alls pigg, med verkande huvud & mage. Vilade/sov tills klockan blev 15 och plötsligt kändes det som att hela dagen var borta.. Drog mig ur sängen och gick en promenad, frisk luft är ju alltid bra. Gick riktigt söligt, men ändå var det tungt. Men kan ju kanske också bero på att jag glömde äta lunch?! Såå man kan väl säga att jag svit bort denna dagen. Det har varit sena kvällar och tidiga mornar länge nu och det tar på krafterna. Plus att jag varit halvkrasslig hur länge som helst känns det som. Men vila gör mig nog gott :)

Ikväll har vi gäster hemma.  Har ätit massor med tacos & lite efterrätt gick det i mig också, såklart :) Barnen är överlyckliga att deras kompis äntligen är här. De är fortfarande vakna tycker jag att det låter som, imorrn blir det inte roligt för Lotta & Palle.

Förra helgen var vi i Sverige. Jag hade barnen när Lotta & Palle var på 40årsfest. Det var en ganska lugn långhelg, jag kände mig som sagt var inte pigg.. Kom tillbaka i tisdags. I onsdags var sista Schueberfouer, så jag & Mandy åkte dit med några tjejjer. Åt gott & tittade på alla tokstollar som åkte läskiga karuseller :) Åkte inte en enda karusell, men jag har ju fått åka parishjulet med Aristea, det räcker väl :) Det var hur mkt folk som helst, tänkte på svininfluensan... Jag tror inte att folk har fattat hur allvarligt det är, inkl mig..

Igår träffade jag en av de nya aupairerna, Sofie. Gick runt en sväng på stan först, tillsammans med lilla bestämde hunden, innan vi satte oss på Itaiano, eftersom alla andra fik är stänga på kvällen. Åt riktigt goda nutellacreppes och pratade om allt och inget. Kändes som vi hade samma humor och intresset för musik hade vi gemensamt. Riktigt trevlig tjejja! :D

Här kommer lite bilder från sommaren 09. Är dålig på att fota, ungefär lika dålig som att blogga kanske :p En lågng radda bilder, eftersom jag inte orkar va fiffig..








Design av xoxonicole

RSS 2.0