Min *braiga vecka!

Imorrn är det en vecka sen jag & Aristea tog tåget till Paris, det är läskigt hur fort tiden flyger förbi..
Parisresan,, den va såå bra!! Vi tog det lugnt, tog hand om varandra & njöt av att vara lediga! Det var verkligen jättemysigt!! Men vädret kunde ju varit bättre, det var regningt & tråkigt hela tiden, men vi deppade inte för det :)Vi  två i en främmande stad, shit hur ska det gå?! Tänkte vi & vissa andra innan :p Men titta så himla bra VI är! haha! =) Ett stoort tack till dig vännen!!

Vår tripp, bilder kommer sen:
Checkade in på vårt hotell söndag eftermiddag & tog 20-talshissen upp till vårt fina hotellrum. När vi kommer in i rummet kan vi ite hålla oss för skratt. Hela rummet var typ en säng. (det var ju bra. Vi skulle ju bara sova där.. :p) Världens utsikt hade vi också.. =) se bild 
Sen tog vi fram kartan & gick runt i vårt latinkvarter typ halva kvällen. Ett mycket mysigt kvarter måste jag säga. Efter en välförtjänt middag gick vi tillbaka till hotellet & la oss. Ni kan inte fatta hur skönt det var att lägga sig ner, jag hade känt mig halvdöd hela den dagen.. Tittade på fransk  tv,där alla programm var dubbade.  Sen var det schlafen som gällde!

På måndagmorgonen åt vi frukost ute. Ni som inte har provat croissant eller pain chocolate måste göra det! :)
Sen var det meningen att vi skulle se den kända, fina kyrkan Notre Dame. Det gjorde vi också, men bara utifrån. Varken jag eller Aristea är så mycket för guidade turer. Så vi fortsatte vår promenad längst vattnet, mot Eifeltornet. Vilka byggnader det finns i Paris & så mysig stad! Jag verkligen njöt.
När vi äntilgen var framme vid eifeltornet var mina ben som gummi. Efter lite väntan var det vår tur att åka upp, med en liten fjuttig hiss. Paniken började växa.. Tänk om jag får världens panik, eller svimmar!? Men näädå det var bara en häftig känsla! Det finns tre våningar, vi stannade på den andra. Det var tillräckligt högt för att vi skulle se typ hela Paris.. Man kan även ta trapporna upp om man inte vill åka hiss, 668  trappsteg efter en låång promenad, nejtack!  Vilken utsikt!


 
Efter lite lunch tog vi Metro tillbaka till vårt hotel för att sova middag i ca 2 timmar (haha) & sen middag på en mysig restaurang vid hotellet. Varför inte gå och leta upp en bra bar för att ta en drink, tänkte vi?! Gick runt & yrade en lång stund, men hittade inget bra place & ended up på samma ställe där vi började.  Avslutade dagen på samma restaurang där vi hade startat den. Det roliga var att de spelade massa ABBA-låtar där. Roligt, synd bara att jag inte kan så många :)

Upp tidigt även nästa morgon. Efter en god frulle på hotellet, packade vi våra saker & sa hejdå till vårt fina hotellrum! Åkte till det stora varohuset Lafayette, där vi shoppade loss, (kanske inte!) Svindyrt var det! Men lite fynd härodär gjorde vi allt :) Sedan var det en låång väntan på tågstationen. Jag trodde att kl 16 nästan skulle vara för tidigt för att åka hem, men så fel jag hade..
Sista stoppet innan Lux i Thoneville, bara 20 min kvar. Skönt tänkte vi, men nää.. Ni får kliva av pga en olycka, sa nån. Jag kunde inte göra annat än & skratta, men Aristea tyckte inte alls att det var lika komiskt och det förstår jag verkligen! Att komma hem så sent, packa ännu en resväska & åka kl 6 på morgonen igen skulle jag inte heller tyckt var kul.. Hoppas du har/haft det bra i Grekland vännen!!!
Det var roligt & skönt att åka bort, men lika skönt att komma *hem. Jag tycker faktiskt att Lux är mysigare än Paris :)

Barnen har varit lediga i veckan, så  vi har åkt skridskor, lekt, varit på IKEA i Belgien & handlat lite göttigheter. Barnen fick leka av sig en timme i Småland & jag gick runt på IKEA & fick ont i bena. Lite tråkigt att gå där själv måste jag säga.. Drömde lite om mitt framtida hus :) Jomen veckan har varit bra! :)

För en stund sen bestämde jag & grannen Mandy att vi ska ut & ta en drink, eller två :p Senare kommer även hennes kille. Jag hoppas på en trevlig kväll! Imorrn ska jag iväg & spela på ett barnkalas, igen. Gitarren kommer vara där & vänta på mig, hoppas att jag kommer ihåg några av låtarna iaf :)

Pratade med mamma & pappa häromdan. Skönt att höra deras röster! Det kändes nästan som jag var där hos dem..
Puss på er! <3

Inga´s day!



Paris, here I come! =)

 Åh, vad det ser härligt ut! Eifeltornet är så himla fiint, högt & lite läskigt :) Jag måste ju våga åka enda längst upp!? :)

Sitter i soffan och tittar på melodifestivalen, alldeles ensam och jag klagar inte! Det är så skönt att ha en Egen dag & bara ta hand om mig själv & göra precis det jag känner för. Efter en lång mysfrukost skjutsade jag hem Aristea, sprang in på Auchan en snabbis & åkte hem till ett tomt hus. Jag har på eftermiddan tagit en långpromenad i den fina naturen & sen ett sköönt bad! Dagens lunch blev korv & stekt ägg kl 19.00, inte illa på en lördagkväll va?! :) Jaa, jag glömmer visst bort att äta ibland.. men bara när jag är själv! haha

Tillbaka till melodifestivalen. Favvisarna idag är Molly, emd & bwo. Hoppas att nån av dem går till final iaf, folk brukar ju rösta så konstigt.. Jag måste erkänna att jag alltid varit ett litet Molly fan. Hon är ju så himla söt,16 år och har en sån röst, som jag älskar! Den nya låten finns inte än...



Vill ni veta om gårdagen?! Mötte upp Aristea vid bussen & gick hem till röran. Stressade runt i typ en halvtimme, innan jag kunde lugna ner mig, det var nog barnen som hade smittat av sig.. Det blev räkor & Greiveldange-vin (självklart) med massa vitlöksost, jaa jag behöver inte säga nåt mer.. Singstar blev det hela natten lång. Då menar jag hela natten också! Räknade ut att jag va uppe i 24h, hoppsan =) Guuh vad det var roligt, mysigt, avslappnat, knasigt, jaa som det brukar va när Aristea & Inga är tillsammans! ;)
Tack så himla mycket vännen! Ser verkligen fram emot vår resa till Paris också! :)

Både EMD & Molly gick till final! Bra röstat Sverige! =)
Nu ska jag gå och packa, ska bara välja kläder i 2h också... Sen är det *min sköna säng som gäller !
Saknar er där hemma! Hoppas att ni har det bra! Ha en underbar helg!
Puss & kraam från lux <3 (Grannkatten hälsar också)

Vart tog mitt bloggliv vägen?

Hej mina kära vänner ! =)
Det kanske börjar bli dags att ta tag i mitt bloggliv snart, tycker ni inte det?! :) Det går i ett just nu tycker jag & jag har inte haft tid eller ork att skriva, men snart så?!  :)

Jag tänker bara ta det lite kort vad som hänt i mitt liv sen jag skrev senast.
På vardagarna är det mest barnen som gäller, (som har blivit mina små gullungar igen, efter en bråkperiod), plus franskan två kvällar i veckan, som för övrigt går mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, även fast det är skitsvårt! Måste verkligen ta tag i pluggandet när jag får ork.

Jag har träffat min trevliga granne Mandy & pratat massa engelska & tyska. Var på födelsedagsfest i lördags hos Cynthia, en av tjejerna från franskan. På festen var det tyskar, engelsmän & nån luxemburgare. Det är så himla roligt med språk & det är jättekul att träffa annat folk också (än svenskar), jag får jättemycket övning :) Jag kände inte en enda på festen, inte ens Cynthia själv, men jag vågade gå dit iaf & det blev hur bra som helst! Jag trodde att Cynthia fyllde typ 22, men det visade sig vara 27 & hon trodde att jag var 25, haha! Det tyckte jag var lite kul =) Jag ser ju inte ut att vara 25 iaf?!  :p Vi hittade varandra direkt, har samma *roliga humor & har lätt för att prata. Nästa onsdag blir det middag ute & vi ska försöka att plugga lite ihop nån gång har vi tänkt. Titta så bra det blir när man bestämmer sig för att vara lite modig! =)

Har träffat Hanna & marcus. Promenerat & fikat & fikat igen! Jag älskar fika! =) Imorrn ska vi träffas igen, hemma hos mig & kanske komma ut lite om det är fint väder & fika lite föståss ;) Supermysroligt ska det bli, igen =)
Var hos Anna i måndags också, fick god mat & var ute i parken i kylan med våra små tjejjer :)
Jag träffar jättebra människor hela tiden & det är verkligen jättekul !

Måste bara berätta att jag är ledig i 4 dar fr.o m. fredagkväll. Familjen åker till Sverige. Då ska jag & Aristea ha myskväll med räkor & singstar hemma hos mig =) Lördagen blir en slapp dag & på söndag drar vi två till Paris!! Det ska bli såå himla kul ! Vi har köpt tågbiljetter & bokat hotell nära Notre Dame. Vi ska bara ta det lugnt och göra vad vi känner för & njuta! Många bilder ska jag ta också! =D

I April kommer mina systar från Lettland hit, Ieva & Sanita!! Gaah vad jag längtar! =) I hela 7 dagar ska de va här! Jag kan inte minnas att vi nånsin gjort nånting tillsammans, bara vi tre. Det ska bli underbart!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, t.ex. hur det går med mitt grubblande om livet - (framåt faktiskt:p) men hinner inte det nu, det är dags att sova.

Pussar & kraamar från ett snö / regn / kallt / vårigt / härligt Lux :)



Min helg i Lux!


Beyoncé - Listen

Idag är det nån kontig lampdag här i Lux. barnen går runt med en lampa & sjunger nån sång så får de godis. Man har en pinne, så hänger man en fin skärm & så en lite lampa. Oj det var inte lätt att förklara, borde ta kort på dem kanske!?
Men iaf,, massa barn från byn samlades & gick och knackade dörr. Det var kul att se! Lotta kom och bytte av mig när jag var tvungen att åka till franskan. Det är jättekul, det känns som jag lär mig massor varje lektion. =)

Var en sväg på Auchan imorse. Satt i bilkö i typ 20 min, gaah! Hann även in på ScanShop, köpte svenskt filmjölk. Förstår inte varför jag köpte 2 stycken, kommer aldrig att gå åt till fredag.. Och hela 40 kr kostade de! Men gott är det, med världens sötaste flingor till :)

Hur har min helg varit? Kanooon!
I fredags var jag som sagt var hos Aristea. Vi blev bjudna på en jättetunn, jättegod pizza. Satt och var trevliga en stund, sen drog vi ner till hennes rum & hade lite förfest i typ mjukisbraller, görskönt! Pratade skrattade & hade skitkul!
Tror det eller ej men jag målade mina naglar röda! Haha trodde jag aldrig att det skulle hända ;) Snart går jag väl i kortkort & klackisar också?! Nope! :p

Tog bussen till stan där vi träffade Laura för att gå och leta efter ett bra place. Lättare sagt än gjort. Efter en och en halvtimmes letande, då klockan nästan slagit 12, bestämde vi oss för att gå in på Ikkis & där stannade vi hela kvällen/natten.. Ett modernt & bra ställe. Musiken kunde varit lite bättre, det var alldeles för några *gapamed låtar enligt mig! :) Jag skulle behöva gå på en drinkkurs. Visste inte vad jag skulle ha. Typ -"jag vill ha nåt surt" ?!
Träffade på en fransman i baren, en mycket trevlig ¨grabb, som försökte lära mig franska. Gick alldeles utmärkt, lärde mig två meningar, från två låtar. Tout la journee (hela dangen lång) och voule vou coche avec ma se soir (vill Ni sova med mig, inatt)  Eller nåt sånt.. Göörstolt var jag när jag hade lärt mig dessa meningar, haha kan ni tro att jag upprepade dem ett antal gånger den natten?! Inte till nån jag inte kände alltså ;)
Var hemma ca kl 4, en superkul dag/natt !! =)

Vaknade 09.30 löradag morgon och kände mig görtött, men vad hade jag väl väntat mig?! Aristea hade vaknat kl 8 och inte kunnat somna om, haha stackare! Låg och halvsov och snackade i 2-3 timmar & åt en snickers till frukost, eller ockej två dåh! :p

Bestämde oss för att dra till stan vid 1, halv 2. Åt frukost/bruch på Table de pain. Apetiten var då inget fel på kan jag lova. :) Sen strosade vi omkring på stan. Konstigt, när man verkligen behöver kläder kan man leta ihjäl sig och aldrig hitta nåt, men när man inte ska ha nåt , som i lördags så hittar man massor! Det var så skönt att ta det lugnt, göra precis det man känner för just då. Det kändes som vi hade allt tid i världen.
Sen blev det en glass på Italiano, synd bara att jag glömde säga till att de skulle ta bort likören..
När vi kände oss klara var det dags att åka hem. Jag bara ler när jag tänker på helgen, jag har haft så himla kul & mysigt !
När jag kommer hem är kocken Lotta redan igång vid spisen. Det blev gåslever till förrätt, kött & patatis till varmrätt & ännu mer glass till efterrätt. Riktigt gott ! Jag förstår att ni blir hungriga när ni läser mina inlägg, haha =)
Sen blev det självklart singstar också! Det var hest och krassligt, fast att jag inte kan minnas att jag fått sjunga så mycket natten innan :p Det var skönt att va hemma igen iaf!

Igår var det meningen att jag skulle åka till friskis, men kände mig verkligen inte pigg. Envisades enda in i det sista att jag skulle åka ändå men insåg, med lite Lottatalk att det bara va dumt. Jag skulle aldrig orka & det är ju inte bra när man har ont i halsen & är lite hostig.. Gick ut och gick med the family istället. Sen spelade jag spel med barnen & tjatade på dem tusen gånger, när de inte ville lyssna på mig. Det var inte kul alls att leka morsa..

Imorrn ska jag, Lotta & barnen åka skridskor igen. Kanske att man skulle börja plugga in låttexterna tills på söndag också. Undra hur många gånger jag har sagt det, men nu börjar det ju dra ihop sig. Tråkigt att lämna tillbaka gitarren redan..
Idag hade jag tänkt att gå och lägga mig tidigt, jaa ni ser hur det gick..

Här kommer några bilder på Luxlandskapet (okej himlen var inte riktigt lilrosa, men min kamera lever sitt eget liv, eller så borde jag gå en kurs & lära mig att använda en kamera rätt :p ) Det är så speciellt! Gu vad jag gillar Lux alltså, fast det har ni ju redan förstått :) Det känns som man är i en annan värld, typ i en egen bubbla, där allt har stannat upp. Det går inte att förklara. Jag känner mig så lugn &  fri på ett lustigt sätt.
Men just nu känner jag hur paniken börjar växa.. Jag måste komma på vad det är jag vill göra, stanna, flytta hem, dra vidare, plugga aa ni vet allt det där. Jag orkar verkligen inte tänka på det, men för varje dag som går blir det bara mer & mer jobbigt. Det är väl det här som kallas att vara vuxen.. Måste ju skärpa mig & börja titta mig omkring och se alla möjligheter jag har.. Inte sista dan!
Sköt om er! Puss & kraam





















Design av xoxonicole

RSS 2.0