Snöigt Luxembourg

Luxembourg är snöigt och vackert! Idag var jag ute med familjen och busade. Kastade snöbollar och åkte pulka, riktigt roligt! Eftermiddan ägnade jag åt att googla och tjura lite. Försökte hitta nån utbildning, jobb, resa som jag skulle kunna göra. Jag föstår inte att det ska va så svårt, jag vet verkligen inte.. hoppas att det klarnar snart, jag behöver ett nytt äventyr, en ny start.. Vill ha den där underbara känslan igen, som jag hade när jag skulle hit, till Luxembourg! Undrar hur det skulle se ut om jag hade en miljon i bakfickan? :)

I fredags skulle jag och Aristea ätit räkor på Chez Bacano, tyvärr så snöade det och det var kaos på vägarna så jag ville inte ta familjens bil. Stod och väntade på bussen ett tag, men insåg att det skulle bli alldeles för sent, så jag gick hem irriterad. Det var inte min dag helt enkelt. Men gott sällskap, räkor och singstar räddade kvällen :)

Natten till lördan sov jag oroligt. Ändå vaknade jag jättetidigt och kunde inte somna om. Det är åldern, säger mamma.. så kan fallet va?! :) Familjen åkte till Frankrike för att åka skidor och jag hade hela stora huset för mig själv. Det är så skönt att bara va. Sov en välbehövlig middag och tog sen bussen in till stan. Åt på chinarestaurang, var på bio ("Shakespear in love") och tog en drink med mina bästa Luxtjejjer! :)
Det var riktigt skönt att åka buss igen, gör ju aldrig det längre.. Det var jättehalt på vägarna, ändå körde busschaufören som en dåre, lite nervös var jag..

Jag har trott att det är februari i säkert två veckor nu, ska försöka komma ihåg att det är 1a februari imorrn och inte mars, vilket jag är glad över. Ibland önskar jag att jag kunde stoppa tiden.
Imorron ska jag iväg och handla och sen kommer Cynthia så ska vi fixa lite lunch ihop. Ska bara klura ut nån god pastarätt?! På kvällen ska jag till franskan, som faktiskt känns bra. Det var repetition förra gången, det känns så bra när man hänger med ordentligt och kan svara på frågorna. Lite har jag allt lärt mig :)

Jag & en tjej till är bjudna på afrikansk middag efteråt, till en trevlig tysk. Vi har sagt att vi ska försöka prata franska. Hmm, jag ska väl försöka iaf :)
Nu ska jag fortsätta lyssna på min enda lettiska Cd-skiva, som är jättebra och se om jag förstår vad de sjunger :)
Hoppas att ni har haft en bra helg!
Puss & kraam


I will love you Monday


Fredagkväll


Sitter och tar det lugnt framför tv:n, tittar på "30 år med U2".
Idag fyller bästa aupairmamma, Lotta år. Grattade henne vid frukostbordet och hon blev jätteglad. Vi åkte och fikade, hon hade inte beställt lite heller.. Jag fikade för hennes skull? :) Jag vet att "mitt nya liv" inte går så bra, Aristea, men från och med imorrn då!! ;) Ikväll bakade jag pizza, trodde att vi skulle hjälpas åt som vi brukar, men de var lite "uppgasade. Max skulle ju komma och sova över, lycka för dem! Så de har spelat Wii & Ds och busat. Lotta & Palle är ute och roar sig med vänner. Kommer hem imorrn förmiddag, klart man ställer upp som barnvakt!

Var barnvakt igår också, åt Anton & Adrian. Det var ganska lugnt, lite svårt att få Anton isäng bara och sluta tänka på mamma, men supernanyn Inga fixar allt?! ;)

Det har snöat här ikväll, vintern är alltså inte över än. Hittade lite bilder, vackert med snö.

Nu borde jag nog gå och lägga mig, man vet aldrig när barnen vaknar..
Ha en bra helg! Puss & kraam




Maginfluensa - inget vidare!

I söndags kväll var jag & Mandy och hälsade på en kompis, som skulle jobba på en radiostation i 24h. Vi tyckte lite synd om honom och åkte dit för att underhålla honom och önska bra låtar :) Kom hem ganska sent, var så glad att jag fick krypa isäng, eftersom jag va väldigt trött. Låg och vred mig hela natten och mådde illa, så ingen vidare sömn alltså. På morgonen spydde "murillade (som jag sa när jag va liten) jag och kände mig helt slut. Beslöt mig för att ändå gå ner och göra frukost till barnen, ett liten steg i taget, djupa andetag, det gick.. Talade om för dem hur läget va, de tog barnen till skolan och jag gick och la mig igen. Hann knappt somna så fick jag springa på toa igen, fy vad jag hatar det.  
Hela måndan låg jag i sängen, spelade ingen roll om jag låg ner eller stod upp mådde illa som fan! Sova, sova & dricka vatten var det som gällde. Tror inte att jag har mått så illa i hela mitt liv, kanske inte ens haft maginfluensa nån gång?

Igår kände jag mig lite bättre, fick i mig lite skorpor & några tortellini iaf. Vilade/sov hela förmiddan. Spelade kort & målade med Oscar och Emma på eftermiddan, när Lotta var borta med Calle. Försökte vara till hjälp, även fast jag inte mådde bra. Ganska dumt av mig. Gick och la mig innan kl 19, utan nån middag. Vaknade kl 21 och låg och vred mig i 3 timmar, kunde verkligen inte somna. Gick ner och tog en skorpa, joo jag var ju hungrig förståss. Sen, typ en time senare kunde jag somna och sov såå gött.

Imorse var jag såå trött och vrålhungrig, så jag var snabb med att göra frukost. Fick i mig en macka med smör & skinka - framsteg! Kände mig ok. Gick med barnen till bussen i snön, jaa det är är massor av snö här nu. När jag klev innanför dörrn var jag slut. Vilade lite, för att sen diska, byta lakan i sängar, sen tog krafterna slut, igen. Jag kan bara garva åt mig själv - Dumt att anstränga sig sådär mkt, skulle inte gjort ett skit egentligen, men men.

Hämtade Calle till lunch och vi gjorde en fin snögubbe. Lämnade honom i skolan, gick hem och la mig i soffan. Ja så har det varit hela dan, stängt av att jag är sjuk en stund, för att nästa falla ihop. Men frisk luft var nog ingen dum idé, känner mig piggare nu, trots att jag var ute och gjorde snögubbe med Oscar förut. Fick i mig middag ikväll och jag funderar på vad jag ska stoppa i mig härnäst. Hungrig hela tiden, hoppas att magen pallar bara..

Veckan har alltså inte börjat så bra, himla tunga dagar har jag haft. Men nu kan det bara bli bättre och imorrn hoppas jag att jag är pigg, för barnen kommer hem kl 12. I helgen MÅSTE jag va piggelin. Ska vara barnvakt borta på fredag, hemma lördag efterm - södag förmiddag? åt 4 barn. Joo jobb är det som gäller :)

Nu måste jag svara friskisÅsa om jag vill va värd eller inte.. Hmm beslutsångest! Men de som känner mig vet vad mitt svar blir, har lite svårt att säga Nej ibland... :) Det här "barbell" passet kommer jag ändå gå på varje gång jag kan, så jag kan väl va lite schysst och ställa upp. Oj, nu har jag visst bestämt mig. 

Måste även bestämma mig om jag ska fortsätta med franskan, som börjar närsom?! Även på denna fråga blir nog svaret JA. Lika bra att fortsätta. Det är kul och jag Vill lära mig mer! Är bara rädd att det är alldeles för svårt för mig. Nivå 5 av 6, ja tjeeena. Men en spark i baken, så ska jag plugga på det jag lärt mig/lärde mig sist..! 

Guuud vad jag är glad att jag mår bättre! Hoppas att det fortsätter så :) Undrar hur det går för Aristea med "vårt" nya liv? Jag har ju varit himla duktig, som bara åt EN enda yoghurt i måndags, haha! Jag känner mig ganska värd en liten brownie, för Liiite synd om mig är det ju som inte kunna äta på 2 dar?! ;)

Hoppas Ni är friska och har det bra därute. Hoppas att Du, pappa, känner dig ok, jag fortsätter att håller tummarna!!

(Oj, jag skulle ba skriva lite allmänt om hur det har varit de här dagarna.. men det är väl kul att läsa lite mer
i detalj? :))

Puss & kraam 


Draft: Jan. 10, 2010

Har tittat på "Allt flyter", som jag fick av Aristea. En härlig film. Man ska inte ge upp sina drömmar och man ska våga göra det man brinner för. Skit i vad andra tycker.

Då var första arbetsveckan avklarad. Allt har rullat på, inga konstigheter. Den här veckan har jag känt för att vara osocial, stänga in mig på mitt rum och bara va. Skönt det, att slappna av och inte tänka.

Igår hade vi tjejjkväll, alltid så roligt! Idag gick jag och Aristea på stan. Man får ju inte missa Rean, som är mycket bättre än i Sverige :)

Nu börjar det bli dags att krypa isäng. Insåg nu att jag faktiskt är himla trött.. Morgondagens planer är inte spikade än, förhoppningsvis hinner jag med ett friskispass. Och den stora frågan är om Inga ska bli värd på Friskis & Svettis? Orkar jag anstränga mig? Jag har blivit lite lat.. Ha en fortsatt bra helg! Puss & kraam


Här kommer några blider från Lettland.

 

 


Gott Nytt År!

Jag hoppas att alla har haft en bra jul, med mycket kärlek, klappar och julgodis :)
Jag har haft ett härligt jullov! Jag, Lotta & barnen flög till Sverige den 20e. Barnvakt, lekte med barnen i snön, åkte pulka, förfrös fötterna, igen! och shoppade lite grann. Bla. vinterkängor, som var mer än välbehövligt! Den 23e hade jag Inte tur med vädret.. Pga snöoväder kunde vi inte landa i Riga, utan vände tillbaka till Skavsta och väntade.. enda till kvällen! Som tur var hade jag sällskap av en trevlig ryska,(som kunde lettiska). Resan tog 10 timmar allt som allt, men den som väntar på nåt gott... :)

Firade julafton tillsammans med Ieva m fam & Sanita, hennes kille och hans släkt. Åt många olika sallader och piroger, hade glömt bort hur himla gott det är! Juldagen gick vi ut och dansade av oss. Jag & Sanita gav oss på ett anntal tequila-shots, mumms!? :) Sista dagen åkte vi till gravarna, besökte släktingar & föräldrar. Det känns bra efteråt, att ha hälsat på dem. Vi kan inte förändra det förflutna, vi ser framåt! Tur att vi har varandra, vi systrar!<3
5 dagar i Lettland gick alldeles för snabbt, 6 dagar i Sverige likaså!

I Sverige latade jag mig mest och bara myste. Tröttheten kom ikapp mig. Men det ska väl va lugnt och stilla på julen? Bara njuta av att vara tillsammans! <3 Det var skönt att se pappa piggare! Väntar fortf på svar..
Träffade en del av släkten, umgicks med Sara, min vän. På nyårsafton var vi hos Linda & Magnus och åt goda pajer, kräftor fick jag också, äntigen :) Sen åkte jag & Sara till Ödeshög på nyårsfest, där jag träffade jättemycket folk, som jag inte sett på evigheter. Ida, Lisa, Sara och jag, vi är ett härligt gäng! <3

Är nööjd med mitt jullov! Jag fick vara tillsammans med dem jag älskar, det var det viktigaste! TACK!
Hann inte träffa alla tyvärr, men jag vet att ni har förtåelse. Det får bli nästa gång jag är hemma!

Kom till Lux i söndags och har börjat jobba igen. Igår gick jag och log halva dan, tänkte på alla fina & roliga minnen. Är så tacksam över de familjer & vänner jag har! 
På kvällen blev jag så trött på mig själv,,När jag inte riktigt vet vad jag ska säga så babblar jag på så jag själv inte hänger med, haha! Så tankspridd, var nog lite för trött..?! Ska börja lyssna mer & prata mindre.

Det känns roligt att vara tillbaka! Älskar "mina barn! Jag har verkligen haft tur i mitt liv, hoppas att det håller i sig :)
Hoppas även att år 2010 blir ett bra år, med mycket fina minnen. Både för Dig och Mig!
Puss & kraam




                                                                   Välkommen Hem!




Design av xoxonicole

RSS 2.0